From iPhone 13 to iPhone 14 Pro Max: what are the specifics and the differences?

From iPhone 13 to iPhone 14 Pro Max: what are the specifics and the differences?

Zoals verwacht heeft Apple een paar dagen geleden haar nieuwe iPhone 14 serie aangekondigd. De releasedatum van de iPhone 14 valt op 16 september. Maar, hij is nu al beschikbaar via een pre-order. De releasedatum van de iPhone 14 Plus is wat later, namelijk op 7 oktober.

Binnen de tech wereld is er al consensus dat Apple het wiel niet opnieuw heeft uitgevonden met haar nieuwste model. Andere vernieuwingen uit het verleden worden toch als wat innovatiever beschouwd. Maar, nog steeds zijn er enkele vrij significante veranderingen ten opzichte van de iPhone 13. Ook zijn er enkele opmerkelijke verschillen tussen de verschillende modellen van de iPhone 14.

In dit artikel leggen we u alle verschillen uit. Mocht u overwegen om een iPhone 14 aan te schaffen, lees dan vooral verder. 

Wat zijn de verschillen tussen iPhone 13 en iPhone 14?

Zoals aangegeven lijkt de iPhone 14 vrij sterk op de iPhone 13. Waarom zou u dan het nieuwste model kopen? 

De belangrijkste reden om de laatste versie aan te schaffen betreft de technologie. Deze is behoorlijk verbeterd, met veel upgrades aan de binnenkant. Uiteraard leiden deze tot een comfortabelere gebruikerservaring. 

In het kort zijn de verschillen als volgt

  • een nieuwe Emergency SOS satelliet functie, voor noodhulp wanneer er geen verbinding is;
  • verwijdering van de fysieke SIM input (iPhone 14 is dus een eSIM-only telefoon);
  • langere batterijduur: volgens Apple ongeveer een uur langer; 
  • nieuwe auto focus op front camera’s en algemene camera-upgrades;
  • Dynamic Islands en andere scherm upgrades op de Pro-versies. 

Op het eerste gezicht dus zeker wat veranderingen, maar niet gigantisch veel. Vooral voor mensen die graag foto’s maken met hun iPhone kan het nieuwe model een goede reden zijn om van telefoon te veranderen. Ook hebben de iPhone 14 Pro versies behoorlijk innovatieve updates die de esthetiek van het model naar een heel nieuw niveau brengen. Als laatste moet de nieuwe Emergency SOS functie ook niet worden onderschat. Deze kan letterlijk levens redden als het er op aankomt. 

Van iPhone 14 to iPhone 14 Pro Max: wat zijn de verschillen?

Apple heeft in totaal vier modellen van de nieuwe iPhone 14 aangekondigd. De modellen zijn als volgt:

  • iPhone 14;
  • iPhone 14 Plus; 
  • iPhone 14 Pro; 
  • iPhone 14 Pro Max.

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze modellen? 

Verschillen iPhone 14 en iPhone 14 Plus

Over de verschillen tussen de iPhone 14 en de iPhone 14 Plus kunnen we vrij kort zijn. Naast de releasedatum is het enige verschil dat de iPhone Plus groter en zwaarder is.

Dit is vooral terug te zien in de grootte van het display. In het Plus-model is deze 17,02 cm (6,7 inch). Het scherm van de iPhone Plus is daarom 0,6 inch groter, aangezien de normale iPhone 14 een scherm van 15,49 cm (6,1 inch) heeft. Qua gewicht weegt het Plus-model 203 gram (7,16 oz) tegenover de 172 gram (6,06 oz) van de normale versie.

Verschillen iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max)

Een primeur met de laatste versie is dat zowel de standaard iPhone 14 als de iPhone 14 Pro in dezelfde formaten verkrijgbaar zijn. Dit zijn dezelfde maten zoals hierboven beschreven. Wie dus liever een kleiner formaat telefoon heeft, kan nu ook kiezen voor de Pro-versie. 

Daarnaast zijn er ook enkele grote verschillen op het gebied van schermtechnologie en functies. Het belangrijkste verschil in technologie is het Alway-On display van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Het display zorgt ervoor dat het scherm altijd uw vergrendelscherm widgets, de tijd en uw wallpapers laat zien. Bovendien is de helderheid van de Pro-versies aanzienlijk hoger dan die van de normale versie.

Het ‘Dynamic Island’

Nog een extra functie van de iPhone 14 Pro-modellen is dat er een ‘Dynamic Island’ is toegevoegd. Dit betekent dat de uitsparingen voor Face ID en de frontcamera aan de bovenkant van het scherm onderdeel kunnen worden van de beleving.

Wanneer je een app sluit die Dynamic Island ondersteuning heeft, wordt hij direct navigeerbaar aan de bovenkant van uw scherm. De uitsnede wordt groter of veranderd, afhankelijk van de actie die de app biedt. Als je bijvoorbeeld een timer instelt, toont de iPhone de timer bovenaan het scherm.

U kunt het Dynamisch Island gebruiken voor het navigeren van toepassingen. Dit kan dan zelfs als u een andere app aan het gebruiken bent. Zo kunt u bijvoorbeeld timers direct vanuit Dynamic Island pauzeren of stoppen. Hetzelfde geldt voor apps als Muziek en Facetime. Ook wanneer u uw iPhone 14 oplaad komen er nieuwe animaties. 

In welke kleuren is de iPhone 14 verkrijgbaar?

De kleuren waarin de iPhone 14 verkrijgbaar is verschillen ook per model. Er zijn een aantal vertrouwde opties en een aantal nieuwe. 

De kleuren van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus 

Om te beginnen zijn de iPhone 14 en iPhone 14 Plus verkrijgbaar in ‘midnight’ (zwart), ‘starlight’ (wit), blauw, paars en ‘(product) RED’ (rood). In totaal dus vijf verschillende kleuren.

De midnight en starlight versies zijn ook beschikbaar in alle voorgaande versies van de iPhone. De blauwe en paarse versies zijn echter specifiek voor deze release.

De rode kleur is ook al een tijdje beschikbaar in andere versies van de iPhone. Het geld dat wordt gegenereerd met de verkoop van de rode kleur draagt bij aan het onderzoek en de behandeling van COVID-19. Als u hier waarde aan hecht is dit zeker iets om rekening mee te houden.

De kleuren van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max 

Bij de Pro-modellen is de enige nieuw kleur de paarse versie. De meer bekendere opties blijven gewoon beschikbaar: goud, zilver en space black. De precieze naam van de paarse versie is ‘Deep Purple’. De naam is vrij toepasselijk, aangezien hij aanzienlijk donkerder is dan de paarse versie van de normale iPhone 14.

Heeft de iPhone 14 een USB-C oplaadpunt?

De EU-wetgeving verplicht Apple om in de toekomst hun iPhones geschikt te maken voor USB-C laders. Maar, in deze iPhone versie hebben ze daar nog geen gehoor aan gegeven. Dat betekent dat de nieuwe iPhone 14 nog steeds gebruik maakt van de ‘Lightning’ technologie voor het opladen, dus niet USB-C.

Er kunnen een paar redenen zijn voor Apple om het gebruik van hun ‘Lightning’ technologie zo lang mogelijk te verlengen. Om te beginnen zorgt het ervoor dat de aankoop van accessoires op de een of andere manier extra geld opleveren voor de techgigant. Ook gelooft Apple dat het een stabielere gebruikerservaring geeft wanneer het gecombineerd wordt met iOS-software.

Veiligheid en privacy met de iPhone 14 (Pro Max)

Apple pronkt vaak met de maatregelen die ze nemen omtrent de online privacy. Toch zijn er wel degelijk manieren waarop iPhones gehackt kunnen worden. Zoals we in dit artikel hebben uitgelegd zijn er ten minste vijf manieren waarop de nieuwe iPhone 14 en iPhone 14 Pro Max gehackt kunnen worden. 

Om deze redenen dient u extra veiligheidsmaatregelen te nemen, zodat u zeker weet dat uw online privacy wordt gewaarborgd. Spy-Fy biedt producten van hoge kwaliteit die u hiermee helpen. De nieuwe iPhone 14 Privacy Case zorgt er bijvoorbeeld voor dat niemand mee kan kijken door een potentieel gehackte camera, terwijl onze andere producten uw data veilig stellen. 

Volgende lezen

T-Mobile data breach: how does it affect you and your company?
Expectation of privacy at work and while working remote