Why a sliding webcam cover is essential for individuals and companies

Why a sliding webcam cover is essential for individuals and companies

Een verschuifbare webcam cover is misschien wel de meest essentiële gadget om privacy van individuen, werknemers en werkgevers te beschermen. In het bedrijfsleven is er een consensus dat werknemers op afstand moeten kunnen werken. Steeds meer mensen werken vanuit het gemak van hun huis, of terwijl ze aan hun koffie nippen in een koffietentje. 

Werken op afstand brengt veel gemakken met zich mee. Vooral met vergadersoftware als Zoom, Microsoft Teams of Google Meet is het makkelijker dan ooit tevoren. Dit betekent echter ook dat uw webcam onbedekt moet zijn. Of, onbedekt op de momenten dat u een vergadering hebt. Dit heeft uiteraard een effect op uw privacy.

De schuifbare webcam cover is daarom een essentieel hulpmiddel om uw privacy te koesteren terwijl er op afstand wordt gewerkt. 

Privacy webcam cover: Waarom bedekt iedereen zijn webcam?

U bent het misschien wel eens tegengekomen bij collega’s of vrienden, of u doet het misschien wel zelf: het bedekken van de webcam. Ook de grootste experts op het gebied van technologie doen het. Denk bijvoorbeeld aan Mark Zuckerberg. Hetzelfde geldt voor de directeur van de FBI, James Comey. Niet bepaald mensen die zomaar wat doen. 

Uiteraard, mensen zoals de baas van Facebook of de directeur van de FBI hebben misschien hogere veiligheidsrisico’s dan de gemiddelde persoon. Toch is het installeren van backdoors op gecompromitteerde computers een gebruikelijke manier voor sommige hackers om hun tijd door te brengen. 

Dit werd al bevestigd in 2013, toen Ars Technica een site ontdekte met de naam Hack Forums. Deze bevat discussies en pagina’s vol met mensen die afbeeldingen van zogenoemde “slaven” vergelijken en uitwisselen, mensen op wiens computers ze hebben ingebroken en de controle hebben overgenomen. Wanneer ze het gemunt hebben op individuen, komt het vaak voor dat hackers de mensen waarvan ze videomateriaal hebben verzameld chanteren met de beelden

Inlichtingendiensten hacken webcams

Niet alleen hackers breken in op camera’s. Edward Snowden onthulde met een reeks documenten dat inlichtingendiensten middelen hebben ontwikkeld om computer webcams te monitoren. Dat wil zeggen, zonder de gebruiker te verwittigen. Dit was niet zomaar een bevinding, want het werd tevens bevestigd door de inlichtingendiensten zelf. 

Moeten hackers direct een camera hacken om toegang te krijgen?

Waarom zouden hackers zich specifiek op iemand richten? Dat is een goede vraag, maar meestal doen ze dat niet. Dat wil zeggen dat hackers niet rechtstreeks een individuele laptop of computer hoeven te hacken om toegang te krijgen tot webcams. 

Een manier die handiger is voor de hackers, is door zich in te bedden in een bepaalde applicatie. Telkens wanneer u een app toestemming geeft om uw camera te gebruiken, legt u uw privacy in handen van het bedrijf dat die app beheert. Dat bedrijf kan uitstekende beveiliging hebben om zijn gegevens te beschermen tegen hackers van buitenaf, of misschien ook niet. De app zelf kan een onherkenbare malware zijn, ontworpen om gebruikers te bespioneren. Applicaties zijn dus ook een risico voor het hacken van een webcam.

verschuifbare webcam cover

Waarom bedrijven hun werknemers een schuifbare webcam zouden moeten geven

Maar, men kan zich nog steeds afvragen waarom het voor een bedrijf belangrijk is dat iedereen binnen het bedrijf zijn webcam afdekt. “Door je webcam onbedekt te laten, plaats je in wezen een bewakingscamera in je huis”, zegt Jake Moore, cyberbeveiliging specialist bij ESET. “Al sinds de uitvinding van de webcam hebben aanvallers zich erop gericht, maar door de jaren heen is deze aanval heel luguber geworden door zijn gebruik voor afpersing.”

Verzamelde gegevens zouden dus gebruikt kunnen worden om werknemers te chanteren. Dat brengt werkgevers voor een dilemma: enerzijds wilt u dat uw werknemers bereikbaar zijn tijdens een videovergadering, anderzijds wilt u hun privacy koesteren. Chantage kan immers gebruikt worden om werknemers te dwingen waardevolle informatie van het bedrijf te delen. 

De schuifbare webcam cover de beste oplossing voor bedrijven om aan beide eisen te voldoen. Tijdens de vergadering kan hij worden geopend. Wanneer de vergadering gedaan is, kan hij gesloten worden. 

Men zou kunnen denken dat een post-it volstaat, maar dat is zeer de vraag. Ten eerste, omdat het niet goed is voor de gezondheid van de webcam. Ten tweede zal de lijm op de post-its ook de webcam van de medewerkers wazig maken als ze niet goed schoongemaakt worden. Aangezien het fysieke contact al geminimaliseerd is, is een duidelijke videoverbinding wel het minste wat er moet zijn om goede relaties op te bouwen. 

Customized webcam covers met logo

Het koesteren van een goede relatie met werknemers kan door af en toe iets cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan het kerstpakket. Wat kunt u beter geven dan iets wat zowel van waarde is voor de werknemers als het bedrijf zelf?

Wat zijn de verschillende soorten webcam covers?

Spy-Fy biedt verschillende customized webcam covers aan. De verschuifbare webcam cover kan worden customized in het ‘Air’ model, welke past op ieder apparaat en gemakkelijk kan worden aangebracht. Daarnaast wordt ook het ‘Oval’ model aangeboden, welke een andere uitstraling heeft en iets kleiner is. Het kleinste model is echter het ‘Small’ model, specifiek ontwikkeld voor kleinere webcams. 

Volgende lezen

Why a sliding webcam cover is essential for individuals and companies
Why a sliding webcam cover is essential for individuals and companies