A guide to gifts for business owners

A guide to gifts for business owners

Als professioneel bedrijf stopt u waarschijnlijk veel moeite in het onderhouden van relaties. Uiteraard is het onderhouden van een goede relatie met klanten essentieel. Toch is een goede relatie met de bedrijven waarvan u afhankelijk bent waarschijnlijk nog belangrijker. Buiten regelmatig contact is het van groots belang een vertrouwensband op te bouwen, iets wat zowel voor u als uw partner van grote waarde kan zijn. Dit doet u het beste met een origineel relatiegeschenk.

Sterker nog, onderzoek toont aan dat een origineel relatiegeschenk in bedrijfsrelaties de relatie belangrijker maakt dan enkel het contractuele. Door het geven van originele relatiegeschenken kunt u uw relaties versterken en een vertrouwensband opbouwen. 

Niet alleen een mooi gebaar dus, maar ook een strategische zet binnen de professionele wereld. Door het geven van een geschenk wordt de relatie pas echt waardevol en bruikbaar.
Maar, hoe zit dat precies, wat zijn de verschillende soorten geschenken, en waarmee moet u rekening houden?

Waarom een origineel relatiegeschenk belangrijk is voor bedrijven

Er zijn veel verschillende redenen om een geschenk te geven aan uw partners. Hieronder hebben we er drie voor u verzameld en uitgewerkt.

1. Een origineel relatiegeschenk laat zien dat u aan uw partners denkt

Het kan voorkomen dat uw bedrijf relaties heeft in andere landen, of zelfs op een ander continent. Een bekend gezegde leert ons, uit het oog uit het hart. Als u niet fysiek met een partner in dezelfde ruimte kan zijn, verwaterd een relatie al snel.

Hoe kunt u er toch voor zorgen dat uw bedrijf relaties zich voelen alsof ze in dezelfde ruimte zijn? Inderdaad, door het geven van originele relatiegeschenken. Zeker als u veel online meetings heeft met uw partner is het toepasselijk om een geschenk te geven wat laat zien dat u aan de online veiligheid van uw partner denkt. Een gepersonaliseerde webcam cover is in dit geval een toepasselijk en origineel relatiegeschenk.

2. Uw imago wordt versterkt met gepersonaliseerde relatiegeschenken

Om meer strategisch te zijn met uw relatiegeschenken kunt u ze personaliseren. Zo wordt een standaard relatiegeschenk opeens een origineel relatiegeschenk. Dit verhoogd uiteraard het imago van uw bedrijf. Niet alleen zien andere bedrijven dat u creatief bent, het laat ook zien dat u daadwerkelijk aandacht besteed aan het belang van relatiegeschenken.

Voor een catalogus met originele relatiegeschenken inclusief optie tot personalisatie kunt u op 
deze site terecht. 

3. Uw partners denken meer aan u en uw bedrijf

Uiteraard is het aannemelijk dat uw bedrijf niet de enige is waarmee uw partners samenwerken. Het geven van een origineel relatiegeschenk kan uw relatie onderscheiden van alle anderen.

Als u een bedachtzaam geschenk geeft, is er een goede kans dat u meer aanbiedingen krijgt. Mensen zullen eerder aan u en uw bedrijf denken, wat betekent dat een origineel relatiegeschenk een gemakkelijk tool is om uw omzet te verhogen. Ondernemers gaan in zee met mensen en bedrijven die ze kennen. Door het geven van een relatiegeschenk laat u zien dat u uw partners goed kent en onderscheidt u uzelf van alle anderen. 

Giveaways en bedankjes: wat zijn de soorten relatiegeschenken?

Het zal op dit moment duidelijk zijn dat een origineel relatiegeschenk van groot belang is om goede relaties te onderhouden. Maar, als u niet strategisch bent met uw geschenken zullen deze zich niet vertalen in een waardevolle en lucratieve relatie. Het is van belang om de verschillende soorten relatiegeschenken te begrijpen. Zo weet u zeker dat u het juiste geschenk geeft op het juiste moment, zonder te overdrijven.

Bedankje bij de start van een relatie

Op het moment dat u een een nieuwe bedrijfs relatie aangaat kunt u het beste een origineel en klein geschenk geven. Originele relatiegeschenken zijn in deze fase wellicht het meest belangrijk, aangezien u zich direct onderscheidt van andere bedrijven. Laat zien dat u ook aan de veiligheid van uw nieuwe relatie denkt middels een privacy gift. Op deze manier bent u zowel origineel als bedachtzaam.

Rond de feestdagen 

Uiteraard is de decembermaand een periode van geschenken. Benadruk in deze tijd ook het belang van uw relaties. Een origineel relatiegeschenk in deze periode garandeert een goede vertrouwensband en een hogere omzet voor uw bedrijf

Giveaways

Als laatste is het niet erg om zo nu en dan een giveaway te schenken aan uw partners. Zolang u niet overdrijft kunt u met een klein geschenk laten zien wat u bezighoudt en dat u aan de ontvanger in het achterhoofd heeft. Met kleine giveaways bij het afronden van een opdracht of onderhandeling kunt u uw relaties versterken. 

business relationships gifts for business owners originele relatiegeschenken origineel relatiegeschenk

Waarmee moet u rekening houden bij het geven van relatiegeschenken?

Het geven van een geschenk is een van de oudste tradities ter wereld. Het is iets wat in iedere cultuur voorkomt en is niet weg te denken uit de menselijke geschiedenis.Maar, wat zijn de dingen waarmee u rekening moet houden bij het geven van een relatiegeschenk?

Het kan voorkomen dat uw geschenk wordt geïnterpreteerd als een poging tot omkoping. Uiteraard is dit niet het doel wat u voor ogen heeft bij het geven van een relatiegeschenk. Zeker bij beginnende relaties is het verstandig om met iets kleins te beginnen. Een klein relatiegeschenk als manier om een nieuwe relatie te vieren zet de toon voor een betekenisvolle en echte relatie. In het digitale tijdperk is dit iets wat zeer gewaardeerd wordt.

Als u al langer een relatie heeft met een van uw partners kan het geen kwaad om iets groters te geven als geschenk. Zeker rond de feestdagen wordt dit gezien als iets betekenisvols.

Als laatste is het ook van groot belang om rekening te houden met culturele verschillen. Voordat u een geschenk geeft aan een partner in een ander land moet u goed onderzoeken wat de etiketten zijn. Zo bent u ervan verzekerd dat u geen onbedoelde signalen geeft.

Volgende lezen

Cyber Security for Companies: 5 questions and answers
Why giveaways promote your sales and create a positive work environment