Al meer dan 800.000 Privacy Producten verkocht | Over Spy-Fy

Computergebruik in Nederland

Computergebruik in Nederland

Het computergebruik Nederland neemt al jaren toe. Dit blijkt uit cijfers van het CBS zo schrijft NU.nl al in 2012. In 2012 zat de gemiddelde Nederlandse werknemer zo’n 4 uur per dag achter de computer. De leeftijdsgroep van 25-35 jaarige spendeert de meeste uren achter de pc: maar liefst 4,6 uur per dag. Het gebruik van beeldschermen komt voornamelijk vaak voor bij ICT gerelateerde, economische en administratieve beroepen, zo meldt het Arboportaal. De laatste jaren (lees van 2012 tot 2017) nam de aanwezigheid van een computer of laptop in een huishouden ongeveer 1 procentpunt toe per jaar. In het laatst gemeten jaar, 2017, had 91% van de huishoudens een computer of laptop in bezit. Internettoegang was er op dat moment in 95% van de huishoudens.

Computergebruik Nederland onder jongeren

Maar niet alleen werkend Nederland zit veel tijd aan haar beeldscherm gekluisterd. Jongeren van 12-16 jaar zaten in 2014 gemiddeld zo’n 6 uur per dag achter hun computer. Dit is 3 keer zoveel als in de jaren 90. De verwachting is dat de afgelopen 5 jaar er een grote verschuiving geweest is onder jongeren, van de computer naar de smartphones.

Het toenemende gebruik van computers en andere beeldschermen is uiteraard niet alleen in Nederland zichtbaar. Onder andere in de VS is het computergebruik nog aanzienlijk hoger dan in Nederland. Onderzoek van software gigant Microsoft toont aan dat de gemiddelde Amerikaanse werknemer zo’n 7 uur per dag achter de computer zit. Dat betekent meer tijd per dag achter de computer dat dat er geslapen wordt.

Zichtbaar zijn

Veel computergebruik brengt veel goeds, maar kan zoals genoemd ook gepaard gaan met fysieke klachten. Bijkomend gevaar is het constant in beeld zijn. Niemand wil dat er wordt meegekeken door zijn of haar webcam, zeker niet als je per dag de helft van je tijd voor de webcam zit. Een webcam cover is daarvoor een oplossing. Met in het achterhoofd dat een gemiddelde werknemer de helft van hun werkdag achter de computer zit, geeft het bedrukken van een webcam cover veel mogelijkheden. Dit zou betekenen dat een logo of slogan zeker 4 uur per dag in beeld is. Jouw logo in beeld terwijl de privacy van een potentiële klant of relatie wordt gewaarborgd. Een ongekende exposure (4 uur per dag!) met een simpele gadget om te krijgen en te geven.